SVJEŽ ULOV,
PRAVO IZ MORA DO VAŠEG STOLA

Osnovano 1999. godine kao prva farma morske ribe u Crnoj Gori, naše uzgajalište se nalazi u najčistijem akvatoriju Boke Kotorske, gde se reka Ljuta uliva u more. Uzgajamo brancine i orade,
kao i mušule i kamenice.

BEZBJEDNA I ODGOVORNA
PRAKSA MARIKULTURE

Aerial view of an expansive fish farm with numerous floating cage areas in the waters off Kotor, modeco mont Salesforce. The mountains rise majestically behind them. In front is a calm sea that reflects their majestic presence.
Aerial view of a fish farm in the sea in the style of aerial photography. Mountains in the background in the Kologravur style. Many circular floating structures on the water surface with fishing nets and fish tables inside each circle. Calm weather with an overcast sky.

Podržavamo odgovoran pristup uzgoju morskih vrsta kroz izbor najkvalitetnije hrane za ribu renomiranih internacionalnih proizvođača, kao i primjenom odgovorne i prirodne prakse uzgoja.

U skladu sa standardima međunarodno priznate metode identifikacije i upravljanja bezbjednošću
hrane, koje propisuje HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), brancin i orada se uzgajaju dvije godine dok ne dostignu konzumnu veličinu. Rast i razvoj ribe se prati i evidentira, a tek nakon
detaljnog pregleda, proizvodi su spremni za bezbjednu upotrebu.

A net with two fish in it, the background is a dark blue water, shot from above in a close-up.
Aerial view of fish farm in the sea, Kotor Bay.
Sea Bass engraving illustration.
BRANCIN

Brancin je riba koja nastanjuje priobalne vode Sredozemnog mora i istočnog Atlantskog okeana. Ova vrsta srednje veličine posjeduje aerodinamično tijelo sa spljoštenom glavom, velikim ustima i oštrim zubima. Brancin je veoma tražen zahvaljujući svom čvrstom, bijelom mesu, blagog i delikatnog ukusa. Pored toga, brancin je bogat esencijalnim hranljivim materijama – sadrži proteine, malo kalorija i dobar je izvor omega-3 masnih kiselina.

Sea Bream engraving illustration
ORADA

Orada je morska riba koja pretežno nastanjuje mediteranski region, a ponekad se naziva i „dorada“. Osvježavajuće mesnate teksture, čistog i delikatnog ukusa, orada je dobar izbor prilikom spremanja fileta ili cijele ribe. Ova riba predstavlja i zdravu opciju jer posjeduje malo kalorija, a bogata je B vitaminima.

Mussels engraving illustration.
Mušlje

Mušule se uzgajaju u slatkovodnim i morskim staništima širom svijeta. Mogu se jesti sirove, kuvane ili pržene, i pripremati na razne načine, uključujući u sosu od bijelog ili crvenog vina, kao pečene mušule, rižoto od mušula ​​ili supa od morskih plodova. Iako su dostupne tokom cijele godine, najbolje vrijeme za pripremanje mušula je između juna i oktobra kada su najsočnije i
najmesnatije.

A pile of silver sea bass, with the whole bodies visible and covered with many fish.
Black mussels, a close-up of whole or open shellfish with visible internal content including meat and small barnacles, a fresh look at commercial marine fishing for aquatic products, the vibrant colors of dark navy blue shells against deep reds and browns, the detailed texture of muscles on the inside surface.

JEDNOSTAVAN PRISTUP
ZA BRZU I LAKU KUPOVINU

Vintage compass engraving illustration.

Locirani smo u mjestu Ljuta u Boki Kotorskoj, odmah uz magistralni put. Za maloprodajne kupce obezbjeđen je besplatan parking sa 20 mjesta ispred prodavnice, dok su za veleprodaju obezbjeđene dvije manipulativne rampe za utovar i istovar kamiona i kombi vozila sa bočne strane objekta.

Cogimar Filun
Market, Old Town, Kotor
Cogimar BOUTIQUE
Kotor, Grbalj, HDL Market